Старосалтівський ЗДО ”Барвінок-100”, Старий Салтів
Чугуївського району Харківської області

Тематичний день- "День води", "Приліт птахів"

22 березня відзначається Міжнародний День води та водних ресурсів. Метою проведення заходів, присвячених цій даті, є привернення уваги до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.

22 березня 2019 року в нашому дитячому садку в рамках тематичного дня «День води» в усіх вікових групах пройшли заняття «Вода у нашому житті». Вихователі в цікавій ігровій формі надали малюкам знання про місцезнаходження води в природі, потребу у воді для всіх живих істот та для об’єктів неживої природи. Під час заняття діти продовжували розвивати вміння логічно мислити, міркувати, робити невеликі висновки, узагальнення. Мета таких занять - виховувати бережливе ставлення до води, економно використовувати її, формувати у дошкільнят екологічно доцільну поведінку. 

    

    

    

     

Весна - прекрасна та чарівна пора року. Усе навкруги пробуджується від зимової сплячки. Та найбільшим дивом та справжнім святом є приліт птахів із теплих країв.  Під керівництвом музичного керівника           Богдан Л.О. пройшов захід «День зустрічі птахів».

Метою цього заходу було поповнення знань дітей про птахів у природі і в житті людини, про природоохоронну діяльність, розвиток пізнавальних інтересів, виховання бажання допомагати птахам, ставитися до пернатих друзів бережливо, формування основ екологічної свідомості і культури, ознайомлення з давніми народними звичаями зустрічі весни та птахів.

Звучали пісні, вірші, легенди, прислів'я, приказки, загадки та змістовні розповіді про птахів.

Дітей пригощали обрядовим печивом – «жайворонками». В цей день, діти , тримаючи в долонях печиво «закликали» пташок повернутися з теплих країв.

   

    

    

    

                                               

 

 

« повернутися до списку новин

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Логін: *

Пароль: *